Álláskereső közösség

Simple Job blog

Munkahelyi elégedetlenségek - Te élvezed egyáltalán?

2018. május 01. - KovácsL

Nem csak, hogy a környezetünktől hallhatjuk a panaszkodást, hanem az interneten is rengeteg poén fellelhető ezzel kapcsolatban, amelyeknek az alapja tényleg igaz. Sokan arról álmodoznak, hogy mikor lesz már vége a hétfőnek és a hétköznapoknak, hisz számukra a munka egyenlő a szenvedéssel. 
design-desk-display-313690.jpg

A munkahelyi elégedetlenségek általában abból eredhetnek, hogy kevés a fizetés, nincs előrelépés, ezáltal unalmassá válik a betöltött munkakör. Sajnos megannyian tapasztalják, és sokan félnek lépni munkahely váltást illetően. A következőkben leírunk néhány feltételezést, ami miatt nem hagyják ott az állásukat az emberek - és ezekre mind ésszerű kezelést adunk!

"Nincs megfelelő munkahely"

Biztos vagy ebben? Őszintén válaszold meg magadnak, hogy eddig mennyi munkahelyed volt, és hányszor adtál lehetőséget magadnak a változásra, a jobb munkahely megtalálásának érdekében? Ahova persze nem úgy jársz be hétfőnként, hogy "megint ez a sz*r...".
Ha a kérdésre a válasz a "sokszor", akkor arra kérünk, hogy ne add fel. Keress & találj. Nem csak neked rossz, hogy olyan munkát képviselsz, amit nem szeretsz, hanem a környezetednek és a munkáltatódnak is. Sajnos ilyenkor nem csak magunkba teszünk kárt, hanem másokban is, hiszen kihat a mindennapjainkra és az érzéseinkre a nem kívánatos munkahely.

"Nem akarom itt hagyni a céget, mert nincs más, aki betölti a pozíciómat"

Hidd el, hogy van. Mellesleg, ha nem hagyod ott, akkor inkább saját magadnak ásod meg az árkot és nyugodt szívvel belemész?

"A munkahelyem nem szórakozóhely."

Ez pontosan így van, de élvezni nem bűn, sőt... inkább kötelesség. Nem azt a világot éljük, ahol 10-en álltak sorba egy munkáért, ahol éhbért osztottak.

A következő idézet Jamie Kyle McGillian-től származik:

Fontos, hogy szeresd, amit csinálsz. Ha pocsékul érzed magad munka közben, akkor valószínűleg nem neked találták ki. Találj valami olyat, amit élvezel és jól is megy.

Reméljük hatással lesz az idézet a magára ismerő személynek, és lépni mer a jövőben!

"Magyarországon nincs munkahely"

Tény és való, hogy vidéken nincs túltolongás a munkahelyeket illetően, de a nagyvárosokban igenis rengeteg munkalehetőség van. Mellesleg jön a nyár, és vele a balatoni melók. A közeljövőben pont lesz egy esemény, ahol megtalálhatják az igazit a munkakeresők.

Probléma megoldása

Millióan félnek a főnöküktől. Magyarországon eléggé kialakult az a kép, hogy "Ő a főnök, neki van igaza!", ez manapság kevésbé állja a helyét. Itt az ideje belátni, hogy a munkavállaló is tudhat egy s mást a céghez rakni, és a problémáját igenis meg lehet beszélni, oldani.

A bejegyzés trackback címe:

https://simplejob.blog.hu/api/trackback/id/tr2613878450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SimpleJob · https://www.simplejob.com 2018.05.03. 13:01:26

Várunk titeket most szombaton (május 5.), Siófokon a Plázson, ahol 13 kiállítótól 300 nyári balatoni állásajánlatot hallgathatsz meg. Az eseményről bővebben:
www.facebook.com/events/395105674294781/
süti beállítások módosítása