Álláskereső közösség

Simple Job blog

3 gondolat a balatoni nyári melókhoz munkavállalóknak

2018. április 26. - KovácsL

Hamarosan beköszönt a forróság, így beköszönt egy újabb szezon a balatoni vendéglátóegységeknek is. Az idei nyáron (is) fiatalok ezrei fogják célba venni a Balatont – nem csak csobbanás, hanem a munka miatt is. Összeírtunk néhány útmutatót, hogyan készüljenek fel a lányok-fiúk a pörgős balatoni melókra!

balaton_blog.jpg

A magyar tengernél a szórakozás és a pihenés nem csak a turistákat, hanem a dolgozni vágyókat is vonzza, ezért itt van 3 útmutató a Balcsihoz!

1. Nyitottnak lenni nem bűn!

Nézz szét alaposan, de ne csak a barátkozást illetően! Hisszük azt, hogy aki már bevállal vidékről egy balatoni melót, annak nem lesz gondja a személyes kapcsolatok építésével. Az ismerkedés mellett, az a rengeteg felfedezetlen, csodálatos hely és kilátás sem mellékes, amely olyan élményeket hordoz magával, amit az ember soha nem felejt, míg a szíve dobog.
Itt van néhány szabadnapi program, amivel megfűszerezheted a munkát:

  • vízibicikli
  • Balaton körbetekerése
  • túra a szabadban
  • esti órákban a part + rosé (az erősebbeknek pedig whiskey) egy igazán verhetetlen páros
  • wake-board a strandoknál

Persze egy egyszerű séta a városokban, vagy a naplemente nézése a kilátókból is varázslatossá teszik a napot.
Az „öregektől” nem véletlenül lehet annyi balatoni sztorit hallani. A magyar tenger magával hordoz valami energiát, vagy csodaszert, aminek a hatására emlékezetes pillanatokkal térhet csak haza az ember.

2. Nézd át az angol nyelvfüzetet!

A víz nem csak a miénk. A külföldiek is szívesen megmártóznak a 20 fokos vízben. Ennek okán ők is meglátogatják a legközelebbi lángosost - és este a szórakozóhelyek nem csak a magyar beszédtől hangosak.
Na, de nem kell megijedni! Nem a C típusú nyelvvizsgára van itt szükség, hanem az egyszerű szavakra és mondatokra, amelyek a munkáltatónak a lelkét melengeti és biztonságérzetet ad, hogy narancs helyett nem borsót raksz a mohitójába, ha azt kér a vendég.

3. Gondolkodj előre!

Sokan az utolsó pillanatban, június közepén vagy végén kapnak észhez és őrült mód a munkakeresésbe kezdenek – de lehet már későn. Figyelmedbe ajánljuk a következő eseményt május 5-én Siófokon, ahol RapidRandi keretein belül összehoznak téged és a leendő munkáltatódat.
Felvetődhet benned a kérdés, hogy ott van az internet, minek neked találkozó?! Teljesen jogosan vetődik fel benned.
Itt van néhány indok, amiért inkább a személyes találkozó, mintsem az online megoldást preferáljuk:

  • egy helyen több száz munka közül válogathatsz a nyárra
  • a munkavállalók imádják a személyes találkozókat, jóval erősebb bizalom alakul ki egy face-to-face beszélgetés során, mint a böngészőben
  • kérdéseidet azonnal megválaszolják, nem kell rá várnod napokat
  • felkészülésed egyik alapköve
  • a munkáltatók az elszántságot az egyik legjobb készségnek tartják, és ha már ott leszel, akkor az a lelkesedésed tükrözi

+1 Ne csak magad, hanem a családot is készítsd fel

Ez a pont a legfiatalabbaknak szól, akik érettségi után vannak, vagy még soha sem dolgoztak a városukon kívül. A család számára te igenis fontos ember vagy, ezért melegítsd be őket, hogy a nyáron havonta 1-2 alkalommal fogják meglátni a lebarnult és élményekkel teli lényed, hogy aztán szeptemberben újult energiával menj neki a télnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://simplejob.blog.hu/api/trackback/id/tr4413870140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása