Álláskereső közösség

Simple Job blog

8 érv, hogy miért NE vállalj diákmunkát

(1. rész)

2018. június 02. - buanna

Közeleg a nyár, és a diákok számára ez nem csupán a lazulással, pihenéssel jelenthet egyet, hanem bizony képbe kerülhet némi munka gondolata is, diákmunka formájában. Ám mi azt javasoljuk, hogy SEMMIKÉPP ne dolgozz, mert…

grimace-1012862_1920.jpg

  1. Még a végén azt fogják rólad gondolni a szüleid, hogy már egy érett, felelősségteljes (majdnem) felnőtt vagy. Gondolj csak bele: az édes kis Tomikából/Zsófikából hirtelen kötelességtudó állampolgárrá válsz majd a szemükben, kész katasztrófa, elvész a zsenge gyermekkor!

  2. Új embereket leszel kénytelen megismerni a munkahelyeden és munka közben. Ott fognak veled jófejkedni, talán még bulizni is elhívnak… Sőt, ami még rosszabb: lehet, hogy akár szerelmes is leszel valakibe. Ezek azért nem hangzanak túl jól, igaz?!

  3. Gyakorlatban is szembesülhetsz majd az olyan béna dolgokkal, amikről a felnőttek pampognak folyton, mint például: munkahelyi siker, csapatmunka, lojalitás és hasonlók.

  4. Saját pénzed lesz. Tudod te, hogy ez mekkora felelősség? A felelősség pedig óriási stressz, még leírni is félelmetes! Mi azt ajánljuk, hogy kíméld meg magad ettől, jobb az, ha anyutól/aputól kérsz egy kis lóvét. Meg egy kis buksi simogatást mellé.

  5. El fog úszni az egész nyár anélkül, hogy egy kiadósat unatkozhattál volna. Azért ezt nem kéne hagyni, az unalomnál nincs hasznosabb tevékenység, ezt mind jól tudjuk…

  6. Saját bőrödön tapasztalhatod majd meg, mennyire jó érzés az, ha egy pörgősebb munkanap után elégedetten hátradőlsz és pihensz… Be ne dőlj ennek! Veszélyes, még a végén rászoksz, ki ne próbáld!

  7. Be kell jelentkezned egy diákszövetkezetbe. Oda kell menned, és alá kell írnod papírokat. Már leírni is fárasztó… És cserébe mit kapsz?! Folyamatos munkaajánlatokat, átlátható és szabályos munkaszerződést, ellenőrzött munkakörülményeket, mindenféle adminisztrációval kapcsolatos segítséget stb. Szóval egyáltalán nem éri meg, hogy ezzel fáradozz.

  8. Be tudod majd írni a nyári diákmunka tapasztalataidat az önéletrajzodba. Ez elsőre talán nem is hangzik olyan rosszul, igaz? De gondolj csak bele: lehet, hogy későbbi munkaadóid ezek alapján azt fogják rólad gondolni, hogy szorgalmas, céltudatos ember vagy, akinek már fiatalon is fontos volt, hogy dolgozzon. És a lényeg: lehet, hogy pont ezért választanak majd téged a többi jelölt közül! Ééés akkor itt jön a gond: megint dolgoznod kell, és újra át kell élned az összes feljebb említett borzalmat!

Reméljük, ezzel meggyőztünk és örökre elrettentettünk téged is attól, hogy a nyaradat diákmunkára fecséreld. Ám, ha mégis olyan vakmerő vagy, hogy belevágnál a dologba, a simplejob.hu oldalon rengeteg lehetőséget találsz. Van egy elég jó alkalmazás, azt is letöltheted

Következő cikkünkben a MŰISZ Iskolaszövetkezet szakemberének segítségével összegyűjtjük a legfontosabb tudnivalókat a nyári diákmunkákkal kapcsolatban!

A bejegyzés trackback címe:

https://simplejob.blog.hu/api/trackback/id/tr3014018798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása