Álláskereső közösség

Simple Job blog

10 munka digitális nomádoknak

2018. július 28. - buanna

Napjainkban egyre több szó esik a helyhez és időhöz nem kötött munkavégzésről. Ezt az életstílust képviselik a digitális nomádok, akik tudatosan olyan munkával foglalkoznak, ami nem indokolja, hogy egyetlen helyen és kötött munkaidőben végezzék el, így adott a folyamatos utazás lehetősége, hiszen a melóhoz csak egy laptop és internet kell.

digitalis1_1.jpg

Elég sok hangzatos, ám teljes mértékben valamilyen átverésen alapuló munkaajánlat terjeng a neten: a „csak kattintgass és dől a pénz” típusú hirdetéseknek sose dőlj be! A pénzért általában mindig rendesen meg kell dolgozni, a ’hol’ és ’hogyan’ viszont sokszor alakítható az igényeid szerint…Íme, 10 tipikus munka, amit digitális nomádként lehet végezni:

  1. Blogolás

Találj egy jó témát, és indíts blogot, ahova rendszeresen és kitartóan gyártasz érdekes tartalmakat! Készíts hozzá Facebook és Instagram csatornákat, amelyek segítségedre lesznek olvasótáborod kialakításában. Ha blogfelületedre reklámok megjelenését engedélyezed, már viszonylag hamar bevételhez juthatsz. Később az is elképzelhető, hogy ha az oldalad elegendő számú, rendszeres olvasót generál, különböző cégek is megkeresnek majd, hogy együttműködést ajánljanak fel neked, pl. azt, hogy írj a termékeikről (amennyiben releváns számukra a téma, amellyel foglalkozol).

  1. Online újságírás

Számos magazin részben vagy akár teljes egészében online van jelen. Sok esetben alkalmaznak külsős újságírókat, szerkesztőket, akiknek személyes jelenlétére nincs szükség – csak ütős cikkekre és a határidő pontos betartására! Ezt akár egy trópusi strandon is teljesítheted J.

  1. Szövegírás

Tulajdonképpen magába foglalhatja az előző két munkát is. Szövegíróként foglalkozhatsz honlap szövegezéssel, reklámszöveg írással, pr cikkek készítésével – és tulajdonképpen mindennel, ami az írott szöveggel kapcsolatos. Ehhez nem árt, ha tudod, mi fán terem a konverzió, SEO, Adwords…

  1. Közösségi médiafelületek kezelése

Ma már elengedhetetlen a cégek, hírességek közösségi média használata. És ez már nem csupán a Facebook-ot jelenti, hanem bizony az Instagramot, esetenként a Twittert is. Ehhez jön még a felületek fizetett hirdetéseinek beállítása is, ami sokkal összetettebb munka, mint azt sokan elsőre gondolnák. Viszont bárhonnan elvégezhető, ahol találsz egy kis wifi-t!

photo-1522083249992-1ba44dfe00fc.jpg

  1. Fordítás

Ez már egy régi szakma, amin a digitalizáció hatalmasat lendített: ha magabiztos nyelvtudással rendelkezel legalább egy nyelvből az anyanyelveden felül, és jó a fogalmazó készséged, nyert ügyed van! Pláne, ha olyan különleges, ám egyre fontosabb nyelvről van szó, mint például az orosz, kínai, spanyol. Fordítanivaló pedig mindig akad!

  1. Hanganyagok gépelése, azaz transzkriptálás

Ez egy igen monoton és nagy kitartást igénylő munka. Hatalmas előny, ha profi módon tudsz gépírni, ám különösebb szakmai előismereteket egyáltalán nem igényel. Pontosabban egy jó fülhallgató azért nem árt – pláne ha mondjuk egy mozgalmas tokiói kávézóba tévedsz majd be, ahol dolgoznál pár órát…

  1. Grafikai, webdesig munkák

Manapság gombamód szaporodnak a különböző tanfolyamok ezeken a területeken, amelyekkel akár pár hónap alatt elsajátíthatod az alapokat, önálló tanulással és gyakorlással pedig szakmailag határ a csillagos ég. Ezekhez a munkákhoz szükséged lesz egy strapabíró gépre, és lehet, hogy néhány drágább programra is be kell majd ruháznod – ám befektetésed hamar megtérülhet, még akkor is, ha közben utazgatsz.

  1. Fotózás, videó készítés

Ez aztán álommunka a javából! De azért elég ritka, ha valaki kizárólag ebből él meg, kiegészítésnek viszont nem rossz. Ha jól fotózol (egy jobb telefon is elég már manapság), kapcsolatba léphetsz akár hotelekkel, utazási irodákkal, hogy nekik/róluk készíts fotókat, videókat. Egyre népszerűbb az a gyakorlat is, hogy fotósok saját képeiket stock-fotóként adják el a neten.

  1. Programozás

„Programozni?! Ééén?!” – hördülhetnek fel sokan. Viszont két tényt most leszögeznénk: egy alap programnyelvet viszonylag rövid idő alatt, magabiztosan meg lehet tanulni, majd akár önállóan fejleszteni a megszerzett tudást, valamint, hihetetlen mértékű, az eddigieknél is jóval nagyobb igény van manapság programozókra a munkaerő piacon. Ez egy dinamikusan fejlődő terület, rengeteg szakmai lehetőséggel – és a nagy részük egyáltalán nem igényel irodai jelenlétet.

  1. Virtuális asszisztens

Ez egy nagyon tág terület, tulajdonképpen rajtad is múlik, mit jelenthet. A virtuális asszisztens munkakör azért jöhetett létre, mert sok, jellemzően kisebb cégnek vagy vállalkozóknak nem fér bele a költségvetésébe, hogy például az adminisztratív teendőkre alkalmazottat vegyenek fel. A virtuális asszisztens kezelheti például a bejövő hívásokat, rendszerezhet és kiküldhet e-maileket, időpontokat menedzselhet, kapcsolattartással foglalkozhat – jellemzően tehát többféle, kisebb feladat, amikben az ügyfelének támogatásra van szüksége. Vannak, akik szakterülettől függetlenül, általánosabb feladatok ellátását vállalják, míg mások kifejezetten bizonyos szakterületen tevékenykedő cégeknek, vállalkozóknak nyújtanak segítséget.

Munkát keresel? Töltsd le a Simplejob alkalmazását és találd meg a Neked való munkát - bárhol, bármikor! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://simplejob.blog.hu/api/trackback/id/tr7914147233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása