Álláskereső közösség

Simple Job blog

Így öltözz fel, ha hőségben mész állásinterjúra

2018. július 22. - SimpleJob

Túl vagy az álláskeresésen, beadtad a jelentkezésed a legjobb helyekre, aztán egy vagy akár több helyről vissza is jeleztek, hogy szeretnének személyesen is megismerni Téged, azaz állásinterjúra invitálnak. Ahogy az e-mailt olvasod, a 30 fokos lakásban, egy szál rövidnaciban, trikóban, hirtelen elfog a pánik: mégis hogy lehet értelmesen felöltözni ebben a sivatagi időben?? Íme, pár tipp…

man.jpg

Legyen jó az anyag!

Talán ez a legfontosabb: a nyári hőségben mindenképp pamut anyagból készült ruhadarabokat viselj! Ez egyébként is fontos, az állásinterjún azért is, mert a pamut nedvszívó képessége sokkal jobb, éppen ezért kényelmesebb is. Tévhit, hogy a harisnya minden esetben kötelező a hölgyeknek: ápolt láb esetében nyugodtan elhagyható.

Élet a flip-flop-on túl

Persze, ez lenne a legkényelmesebb. De azt nyilván tudod, hogy ez most felejtős, ahogyan minden nyitott lábbeli és a torna- illetve sportcipő is. Hölgyeknek egy könnyű balerina, esetleg pántos bokájú, magassarkú alkalmi cipő lehet megfelelő, az urak választhatnak egy könnyedebb, ám elegáns kinézetű vászoncipőt, de az az igazság, hogy egy sima bőrcipővel lehet a legkevésbé mellélőni – természetesen fekete zoknival, a kivillanó lábszárral nem fogsz sikert aratni.

Vállak takarásban

Spagetti pántos felső és atlétatrikó? Kizárt. Nagyon fontos, hogy a vállak, sőt a felkar legalább egy része mindenképp ruha alatt legyen. Nőknek egy könnyű, nyári blúz, vagy blúzblézer ideális választás, a férfiak választhatnak rövid ujjú inget, de azt azért halkan megsúgjuk, hogy az üzleti szférában például csakis a hosszú ujjú ing a menő. Srácok, bocsi, ez van: az interjú után viszont lekaphatjátok a kényszerviseletet – úgyis illik alávenni egy színben megfelelő atlétatrikót vagy fehér pólót! A nyakkendő viszont nem kötelező, kivéve, ha olyan konzervatív területen készülsz elhelyezkedni, mint a pénzügyi és banki szektor.

El a térdekkel!

Ez persze csak a nőkre vonatkozik, ugyanis uraim, számotokra még ez sem elég: csakis hosszúnadrágot viselhettek, abból is kizárólag elegánsabbat, tehát farmert, lenvásznat nem. A hölgyek valószínűleg egy elegáns, térdig érő szoknyával járnak a legjobban a nagy melegben, vagy esetleg lengébb, elegáns hosszú nadrággal.

woman.jpg

Részletkérdések

Tehát színek, haj, smink és kiegészítők. Csakis visszafogott színű, lehetőleg minta nélküli (maximum vékony csíkos, esetleg apró pöttyös) ruhadarabok jöhetnek szóba. A nyári melegben lehet alulra is világosabb színekben gondolkodni, de igazából a legelfogadottabb kombináció a világos felső, sötét(ebb) alsó. Ha hosszú hajad van, mindenképp fogd össze, nem kell túlgondolni a dolgot: egy sima, lehetőleg nem rikítórózsaszín hajgumi pont megteszi. Tök jó, ha imádod az ékszereket, de most vedd ezt minimumra: maximum egy vékony lánc és/vagy pici fülbevaló és karkötő. Érdekes kérdés a látható piercingek ügye, mivel ez ugye hozzátartozik a viselő mindennapjaihoz: egy pici orrpiercing nem szokott gondot okozni, egy extrémebb nyelv- vagy szemöldökdísz azért nem minden szférában elfogadható.

Még nem találtad meg a neked való munkát? Kattanj rá a Simplejob alkalmazásra, ahol akár azonnal chatelhetsz is leendő munkaadóddal, illetve olyan újszerű szolgáltatásokat is találhatsz, mint például a videós bemutatkozás – ami remek kiegészítője egy önéletrajznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://simplejob.blog.hu/api/trackback/id/tr614128953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása